německy   anglicky
 
 
Home
O kapele
Diskografie
Koncerty
Galerie
Video
Odkazy
Kontakt
Pište nám
 
  Home arrow O kapele  
O kapele

Soubor MUSICA VAGANTIUM se věnuje interpretaci převážně gotické, ale i renesanční hudby, především takové, jakou hráli a zpívali potulní studenti - vaganti.

Hudbě dodávají na působivosti nejen dobové kostýmy, ale také historické nástroje. Protože soubor interpretuje hudbu od nejstarších dochovaných hudebních památek až po hudbu 16. století, mohou být i jednotlivá vystoupení velmi rozmanitá.

MUSICA VAGANTIUM vystupuje na hradech a zámcích, v kostelech, v menších sálech, na banketech, středověkých hostinách a plesech i na historických tržištích. Kromě samostatných koncertů může soubor doprovázet vystoupení divadelních a tanečních skupin, šermířů a žonglérů i noční představení za svitu pochodní, třeba i v tureckém duchu.

Stejně jako kdysi vaganti při svém putování za vzděláním procestovali téměř celou Evropu, tak i MUSICA VAGANTIUM koncertovala již v řadě zemí (Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Španělsko, Anglie, Belgie, Lucembursko).

MUSICA VAGANTIUM dokáže svým vystoupením přesvědčit posluchače, že stejně jako dnes se i tenkrát lidé uměli radovat ze života.


Image
Zdeněk Kubík
  • zpěv, šalmaje, zobcové flétny, kravské rohy, šalimo, rolničky, šajtholt, gong

Image

Jitka Kubištová

  • zpěv, niněra, trumšajt, kastaněty, tamburína, kopyta

Image

Romana Neumannová

  • zpěv, buben, darbuka, mandola, příčná flétna, šajtholt, gong, kastaněty

Image

Jan Čmelák

  • zpěv, fidula, darbuka, dudy, mandola, šajtholt